Supstrat za kaktuse 5l

500,00RSD

agro supstrat za kaktuse 5l

Šifra proizvoda: NB-SupstratKaktusi Kategorija: Oznake: ,

Opis

Supstrat za kaktuse 5l

Supstrat za kaktuse 5l

Supstrat za kaktuse 5l

Supstrat za kaktuse 5l – sastavljen iz treseta, peska i gline. Obogaćen je osnovnim hranljivim materijama i mikroelementima.  Sirovinski sastav, granule kore supstrata obezbeđuju maksimalnu aeraciju, vodo snabdevanje i rastu biljaka.

Prilikom sadnje ili presađivanja biljaka bitno je da navlažimo zemljište i prekrijemo otvore za odvod vode komadima crepa. Na dno sipamo 1 cm sloj supstrata, posadimo biljku, zaspemo oko nje supstrat, lako ga nabijemo i zalivamo.

Sa redovnim đubrenjem počinjemo otprilike posle 3 nedelje od presađivanja biljke i 1-2 nedeljno đubrimo. Biljku redovno zalivamo primereno veličini biljke, temperaturi i količini svetlosti, pazeći pritom da biljku ne zalijemo previše.

Šta je najvažnije u zemlji za kaktuse?

U pogledu hemijskog sastava zemlja treba da sadrži:

  • NPK azot fosfor kalijum
  • Ca- kalcijum
  • C- ugljenik
  • H- vodonik
  • O-kiseonik
  • Mikroelemente
Veoma je bitna i hemijska reakcija supstrata za kaktuse i sukulente, jer ne sme da bude previše kisela, niti suviše alkalna. Većini najviše odgovara PH oko 6-6.5. Pri vrednosti od PH 8 kaktusi prestaju sa rastom i napretkom.
Fizičke i mehaničke osobine zemljišta za kaktuse, su takođe veoma važne, jer ukoliko se sastoji od veoma malih čestica, doći će do privlačenja i lepljenja. Na taj način se dobija zbijeno, gusto tlo koje je veoma teško za korenov sistem kaktusa.

SASTAV

odabrane sorte treseta, kvarcni pesak, nabrekle glinene granule, uravnotežen sadržaj hranljivih sastojaka i elemenata u tragovima.

supstrat za kaktuse 5l

Supstrat za kaktuse 5l

pH 6,2 + 0,5 pogodan za gajenje i sadnju biljaka otpornih na sušu – kaktusi i sukulenti zemlja za lonce napravljena od litvanskog treseta, kvarcnog peska i granula ekspandirane gline sa prilagođenom hemijskom reakcijom

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.