Kaktusi 3

800,00RSD

Kaktusi 3. Nijedna druga biljka ne pruža toliko mogućnosti za dekoraciju, ukrašavanje i aranžiranje kao kaktus. Zato su najpopularnije biljke sukulenti koji ne traže mnogo nege. Međutim, postoji izraz „ubijen kaktus“, što vlasnik može da uradi zanemarivanjem ili zbog previše brige.

Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

Kaktusi 3

Kaktusi 3

Kaktusi 3

​Kaktusi 3. Nijedna druga biljka ne pruža toliko mogućnosti za dekoraciju, ukrašavanje i aranžiranje kao kaktus.

Zato su najpopularnije biljke sukulenti koji ne traže mnogo nege. Međutim, postoji izraz „ubijen kaktus“, što vlasnik može da uradi zanemarivanjem ili zbog previše brige.

Da vam se to ne bi desilo ako se opredelite za ovu bilju, pratite nekoliko saveta koji slede i imaćete predivne kaktuse u svom domu, dvorištu ili bašti..

Kako pravilno gajiti kaktuse kroz nekoliko saveta ćemo vas upoznati. Kaktusi 3-1

Sunce
Kaktusima je potrebno što više svetla da bi rasli i cvetali, ali ne smeju da budu izloženi jakom suncu po čitav dan. Zato je idealna pozicija prozor, balkon ili bašta na jugoistočnoj strani.

Zalivanje
Pogrešno je verovanje da kaktusima ne treba voda, ali je još gore ukoliko se stalno zalivaju. Zalivaju se kad je zemlja potpuno suva ili spremna da popuca.

Zimi jednom mesečno, a leti treba pipati zemlju, pa čim je suva kad se zagrebe – vreme je za zalivanje mekom vodom.

Zemlja
Početnicima je najmudrije da kupe supstrat za kaktuse, a treba da biraju one koji se zasnivaju na tresetu, imaju dosta kvarcnog peska ili kokosovih vlakana. Obavezno treba dodati grubog pesak ili kamenčića kako bi supstrat bio porozan.

Supstrat treba da sadrži polovinu kamenčića i krupnog peska. Idealno bi bilo mlađe biljke presaditi svake godine u proleće da im se pruži svež supstrat i mesto za rast. To je korisno, jer je važno redovno pregledati korenje zbog eventualnih bolesti ili korenskih vunastih vašiju.

 

Dodatne informacije

Kaktusi

Boja kajsije, bele boje, crvene boje

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.