Dan i noć

40,00RSD

Dan i noć je sitna jednogodišnja zeljasta biljka, visoka do 40 cm. Stabljika je uglasta, prosta ili razgranata. Listovi su širi nego duži, po obodu zupčasti. Cvetovi su pojedinačni, na dugim peteljkama, trobojni (ljubičasti, žuti i beli).

Očisti
Šifra proizvoda: DanNoc Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Dan i noc zuti 1

Dan i noć – žuti

Dan i noć

Dan i noć je sitna jednogodišnja zeljasta biljka, visoka do 40 cm. Stabljika je uglasta, prosta ili razgranata. Listovi su širi nego duži, po obodu zupčasti.

Cvetovi su pojedinačni, na dugim peteljkama, trobojni (ljubičasti, žuti i beli).

Zemljište u kome držite dan i noć treba da bude hranjivo, ali zato za prihranjivanjem nema neke posebne potrebe. Dovoljno je s vremena na vreme dodati tečno đubrivo i to kad biljka dovoljno poraste.

Odgovara joj svetlo i polusenovito mesto, kao i rastresito zemljište, a najpogodnija je mešavina peska i šumskog zemljišta. Biljku nikako ne treba saditi na mestu koje je izloženo jakom podnevnom suncu.

Dan i noc belo plavi 1

Dan i noć – belo plavi

Biljka je omiljena u celom svetu zbog raznolikih boja i neobičnih šara na laticama, a u njenoj lepoti možete da uživate tokom cele jeseni, zime i proleća.

Dan i noć je niskog rasta, od 10 do 40 cm, sa mnogo cvetova čije latica mogu biti u beloj, žutoj, crvenoj, ružičastoj, plavoj, ljubičastoj, zlatnonarandžastoj, bakarnoj boji.

 

Dodatne informacije

Boja

, ,

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.